top of page

Overige projecten van Wendy

Naast het bezoeken van heel veel basisscholen om daar voor te lezen uit Renske met Wielen en alle vragen te beantwoorden, doet Wendy nog meer dingen:
De avonturen van Renske en haar vrienden gaan door: Sinds 2023 schrijft Wendy voor het prachtige Veine Magazine steeds in iedere editie een kort voorleesverhaal. Wil je meer weten over het Veine Magazine, klik dan hier
veine 32 uitzoeken reis.png
Wendy werkt samen met De Manon van den Heuvel Foundation. Namens deze foundation verzorgde Wendy in april 2024, 3 x een inspiratiesessie  voor Viggo en Summa Luchtvaart op Eindhoven Airport . Zij vertelt daar haar reiservaringen, legt uit wat erbij komt kijken om als PRM passagier op reis te gaan en geeft hierbij veel voorbeelden en tips om medewerkers zo nog meer bewust te maken en beter dienstverlening te kunnen geven aan de vele PRM passagiers op deze luchthaven.
Wendy geeft gastlessen op de Horeca opleiding van De Rooi Pannen: Een les over toegankelijkheid en omgang met gasten met een lichamelijke beperking. klik hier voor meer info
Als ervaringsdeskundige zet zij zich in voor een betere beeldvorming over mensen met een beperking en het belang van een goede toegankelijkheid. 
Wendy schreef in opdracht van het Liliane Fonds een voorleesverhaal. Dit verhaal gaat over Celsie, een meisje in Indonesië dat geboren is met een klompvoetje. Een voorleesverhaal wat Wendy speciaal voor hun gastlessen schreef. En gebruikt wordt op vele scholen in Nederland.
Wendy wordt regelmatig gevraagd om gast blog te schrijven over toegankelijke Horeca en reizen.
Tevens adviseert ze de reiswereld/reisbranche/horeca over beter informatie verstrekking en wat kleine aanpassingen kunnen betekenen voor een betere toegankelijkheid.
Wendy is in vriendschap verbonden aan de Esther Vergeer foundation; "Iedereen moet kunnen sporten, ook jongeren met een beperking". De Esther Vergeer Foundation is ervan overtuigd dat sport van heel groot belang is, voor iedereen, maar in het bijzonder voor jongeren met een handicap. Sport draagt bij aan de zelfredzaamheid, persoonlijke ontwikkeling en het zelfvertrouwen. Daarom wil de Esther Vergeer Foundation iedereen de kans geven om te gaan sporten.
Wendy is Ambassadeur van de Lucille Werner Foundation: De Lucille Werner Foundation maakt zich sterk voor de integratie van mensen met een handicap in de samenleving. Want het hebben van een handicap heeft tot op de dag van vandaag te vaak een negatief imago. En dat verdienen mensen met een handicap niet. LWF opent graag de ogen in de maatschappij, maar geeft ook mensen met een handicap zélf een belangrijke functie: Call to Action. LWF motiveert hen om op eigen kracht een sterkere positie in de samenleving te veroveren en in zichzelf te geloven.
Wendy reist in sept 2018-aug 2019 met haar man door Spanje. Een bijzondere reis. In opdracht van Freely Travel schrijft zij in deze periode een blog over het (rond) reizen met een Beperking. Haar ervaringen over niet altijd even toegankelijke situaties, de mooiste plekjes waar ze toch maar mooi was met de rolstoel en over een jaar weg zijn. 
Wendy was model voor het kleding merk Chairmelotte Wheelchair Couture: 
Chairmelotte Wheelchair Couture is gespecialiseerde mode voor dames en heren die in een rolstoel leven.
De kleren zijn te onderscheiden van andere merken dankzij een perfecte pasvorm op maat van de zittende positie, verborgen aanpassingen en extra's en het gebruik van hoogwaardige, veelal natuurlijke materialen met stretch.
Wendy figureerde in de promofilm van Bluejay. Team Blue Jay werkt aan het ontwikkelen van een drone die u begrijpt en helpt u met dagelijkse taken."
Wendy haar project Renske met Wielen II,
is door het Dela Goededoelenfonds verkozen tot Project van jaar in maart 2016.
Wendy was genomineerd voor de top100onbeperkt mei 2016
Wendy was genomineerd voor de viva400, oktober 2016
Wendy was genomineerd voor de Gouden Venus van Milo, september 2017 en september 2018
Wendy haar inzending van de trap van de tennisclub werd verkozen tot meest ontoegankelijke situatie 2017 
Wendy doneerde 150 boekjes van Renske met Wielen II aan stichting Jarige Job: Meer dan 60.000 kinderen in Nederland kunnen hun verjaardag niet vieren. Jarige Job maakt een einde aan dit verjaardagsleed. Zij schenken verjaardagsboxen met daarin alles voor een geslaagde verjaardag, zoals; slingers, traktatie, taart en cadeautjes. Wendy zal zich in de toekomt ook in gaan zetten als ambassadeur van Stichting jarige job!
bottom of page