top of page

Deel II, Anders=Prima!

Samenvatting​

Renske met Wielen II is het vervolg op Renske met Wielen.

We zijn nu ruim een jaar verder. Renske is helemaal gewend aan het feit dat zij voortaan alles met en vanuit een rolstoel moet doen. Dat gaat haar super goed af. Ook haar vriendinnetje Lizzy, vriendje Tygo en hun klasgenootjes vinden het heel gewoon dat Renske in een rolstoel zit. Renske doet bijna alles mee; soms moet er wat aangepast worden of heeft ze wat hulp nodig. Maar ze hoort er helemaal bij.

Ze zitten dit jaar bij meester Joris in de klas. Na een paar weken komt een nieuw meisje – Nienke - bij hen in de groep. Nienke vindt Renske, en alles wat Renske doet, maar raar en vreemd. Ze snapt er niks van en is daarom ook niet zo aardig tegen Renske. Als Renske vertelt wat ze later wil worden, of als Renske meedoet met de gymles, kan Nienke het niet laten om daar gemene opmerkingen over te maken. Nienke begrijpt ook echt niet waarom Tygo verkering heeft met een meisje in een rolstoel. Zij is toch veel leuker!? Gelukkig nemen Renske ‘s vrienden het steeds voor haar op.

Dit schooljaar gaat de klas op schoolkamp. Renske vindt dit best spannend. Er worden allerlei oplossingen bedacht, zodat Renske toch gewoon mee kan. De klas gaat op de fiets en zij mag mee met het busje van Kees. De kampeerboerderij is rolstoeltoegankelijk. Renske krijgt een mooie kamer beneden.  Met de rolstoel ’s nachts in het bos een spel doen is wel lastig, maar ook daar komt een oplossing voor en als tijdens de activiteit blijkt dat Renske een hele grote held is …..dan wordt overduidelijk dat anders zijn prima is. Hopelijk gaat Nienke dat ook in zien…..

 
Voor hoofdstuk indeling, zie hoofdstukken.
kinderboek over een meisje in een rolstoel en vriendschap
Het Boekje
 
Renske met Wielen II, Anders=Prima!
is verkrijgbaar vanaf 20 december 2015
 
te bestellen via deze site zie bestel info.
 
Het boekje is op A5 formaat (liggend) met een harde kaft.

 

Het boekje telt 84 pagina's en is voorzien van tien prachtige illustraties gemaakt door Richard van Lange.

Een boekje met een boodschap, een boekje over vriendschap, maar bovenal een heel leuk verhaal.
 
Geschikt voor kinderen in de leeftijd van 6 - 11 jaar
ISBN/EAN:978-90-821037-1-7 Nur: 218
DELA
 
Renske met Wielen II, Anders=Prima! is mede mogelijk gemaakt door het DELA Goededoelenfonds.
Zij deden Wendy in december 2015 een fantatische schenking van € 2700,-.
Wendy vindt het heel erg bijzonder dat ze dit enorme bedrag van DELA mag ontvangen en zal het zeker gaan gebruiken om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met Renske.
 
In maart 2016 is zij door de facebookvolgers van het Dela Goededoelfonds verkozen tot "Project van het jaar", wat haar behalve deze enorme waardering ook nog een extra donatie van
 € 1000,- opleverde.
bottom of page