top of page

Gastlessen

Voorlezen op basisschool door Wendy Legierse-Louwers uit haar kinderboeken Renske met Wiele I & II, en alles mogen vragen
Gastlessen Toegankelijkheid en omgang gasten met een Beperking

 

Wendy behaalde zelf haar diploma aan de MHS De Rooi Pannen. Haar interesse voor horeca en toerisme is ondanks haar beperking nooit veranderd. Ze is er de afgelopen jaren dan ook regelmatig op uit gegaan, voor een vakantie, voor een weekendje weg, maar ook gewoon gezellig een hapje eten of wat drinken. Helaas kwam zij vrij vaak situaties tegen die haar enorm confronteerde met haar beperking en vooral de manier hoe daarop gereageerd wordt door personeel en management. 

 

N.a.v. deze persoonlijke voorbeelden vertelt zij tijdens haar gastlessen op de diverse Horecaopleidingen haar verhaal, 

aangevuld met tip, adviezen en opmerkingen. 

 

Ze hoopt hiermee de ondernemers en managers van de toekomst bewust te maken wat toegankelijkheid voor voordelen oplevert voor zowel het bedrijf als de gast.

 

Heeft u interesse?

Neem dan contact op via renskemetwielen@gmail.com 

 

Review:

Wendy heeft bij ons haar aangrijpende levensverhaal verteld en de leerlingen vooral bewust gemaakt van het feit dat niet alles automatisch rolstoel toegankelijk is. Het klopt dat faciliteiten in de regel niet vaak gebruikt worden, maar het is wel essentieel dat als deze aanwezig zijn, ze goed onderhouden worden. Men staat er niet altijd bij stil, en dat hoeft ook niet, maar het kan iedereen overkomen. Hopelijk houden de leerlingen er, als ze ooit zelf een bedrijf gaan inrichten, er rekening mee en laten ze dingen testen, voordat deze definitief en soms dus onhandig, geplaatst worden.

Anouk Vos - Schrauwers

Hotelmanager Hotel De Rooi Pannen Eindhoven

 

Info over:

Voorlezen op Basisscholen of Lezingen voor bedrijfsleven, speciaal onderwijs en/of symposium kijk bij Voorlezen en Lezingen

Zie ook overige projecten van Wendy om een indruk te krijgen wat Wendy nog meer doet.

 

bottom of page