top of page

De Boekjes

De Boekjes

Informatie over het boekje, de samenvatting, hoofdstukken indeling, vind je hier

Informatie over het boekje, de samenvatting, hoofdstukken indeling, vind je hier

Foto's 

boekpresentatie 

Beide boekjes zijn voorzien van 10 prachtige illustraties. Deze zijn gemaakt door: Richard van Lange. Hieronder stelt hij zich voor:

Mijn naam is Richard van Lange. Ik ben geboren in Rotterdam  op 16 juli 1968. Al vanaf dat ik een klein jongetje was vond ik het heerlijk om met verhalen bezig te zijn vooral lezen, maar ook schrijven en tekenen deed ik veel. Ik teken en schilder al mijn hele leven. Ik vind het echt geweldig om te doen. Het is voor mij de beste manier om te leren hoe de wereld om ons heen in elkaar zit. Ik gebruik diverse technieken. Zo maak ik schilderijen met acrylverf op doek of papier met uiteenlopende onderwerpen, meestal geïnspireerd door de natuur. Of ik maak tekeningen en illustraties met een combinatie van inkt en aquarelverf op papier. Het was een idee van mijn vrouw Mieke om te gaan kijken of ik een kinderboek kon illustreren. Zo kwam het dat ik de oproep van Wendy tegenkwam. We hebben wat gemaild over het verhaal en de karakters en ik maakte uit de losse pols mijn eerste schets van Renske, Tygo en Lizzy. Zo is het gekomen. Het eerste deel van Renske was erg spannend om te maken. Het was voor mij voor het eerst dat ik samenwerkte om karakters een gezicht te geven. Ik vond het in ieder geval erg leuk om te doen, dus ik aarzelde ook geen minuut toen Wendy vertelde van haar idee voor een tweede deel.  Ik heb zelfs wat ideeën kunnen aandragen voor het verhaal.  Het maken van deel 2 voelde erg vertrouwd, Renske en haar vriendjes zijn echt tot leven gekomen.  Kijk voor meer informatie op http://rvanlange.tumblr.com/
Donatie
 

Per Verkocht boekje doen wij een donatie aan het Goede doel:

Met de verkoop van de boekjes steunen wij de Esther Vergeer Foundation.
‘De Esther Vergeer Foundation' zet zich in om kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking te laten sporten, omdat de foundation er in gelooft dat je door sport zelf- standiger, zelfredzamer, fysiek en mentaal sterker wordt en je uiteindelijk steviger in de maatschappij komt te staan. Een initiatief wat Wendy uit ervaring volledig kan beamen.
Met de aanschaf van dit boekje steunt u de Esther Vergeer Foundation
Woord van Dank
Wat zomaar ontstond als een gedachtekronkel is nu een tastbaar iets geworden.
Ik ben blij dat ik deze boekjes heb kunnen realiseren.
Maar dat heb ik natuurlijk niet helemaal alleen gedaan.

Een bijzonder woord van dank voor:
 
* Marcel, voor zijn stimulans om er een echt boekje van te laten maken.

* Richard, voor de prachtige illustraties. Hij heeft Renske een gezicht gegeven.
 
* Corinda, voor haar aanbod om de opmaak te doen. Zij maakte er grafisch een heel mooi boekje van.

* Margriet, voor de taalkundige ondersteuning.

* Anet & Peter, voor alle brainstormsessies. Het leverde leuke ideeën op.
 
* Bregje, voor de prachtige foto's.
 
* Robine, voor het proeflezen en het advies.
 
* De Boekdrukker, zij verzorgde het drukwerk.
 
* Al onze vrienden: jullie en jullie kinderen zijn een ware inspiratiebron!
 
* En een enorm grote dankjewel aan het DELA GoededoelenFonds voor hun vertrouwen in mij en de prachtige donatie die ik voor Renske met Wielen mocht ontvangen. 
bottom of page