top of page

De Auteur

Wie ben Ik 

Genomineerd 

Top100Onbeperkt 2016

Gouden Venus van Milo 2017

Gouden Venus van Milo 2018

Genomineerd 

Ik (Wendy Legierse-Louwers, 1974) ben zelf op 24- jarige leeftijd in een rolstoel terecht gekomen. Ook voor mij en mijn omgeving is er heel veel veranderd.
Een moeizaam, emotioneel proces. Dankzij steun van mijn man, mijn ouders en geweldige vrienden, heb ik zeker mijn weg gevonden.
 
Er zijn nog maar heel weinig dingen die ik niet doe of moet laten, omdat ik in een rolstoel zit. Het moet soms aangepast, het is vaak wat meer uitzoeken en voorbereiden. Maar ik ben ontzettend dankbaar voor al die bijzondere momenten, hoe klein ze soms ook zijn!
Het idee

 

 

 

In het revalidatiecentrum was een van de thera- pieën: beeldende therapie. De therapeute heeft toen al tegen mij gezegd dat ik een kinderboek moest gaan schrijven. Ik heb er in de loop der jaren nog af en toe aan gedacht, maar had geen idee waar dat boek over moest gaan.
Tot ik 6 jaar geleden in de supermarkt weer eens werd aangesproken door een meisje van een jaar of 6 met allerlei vragen over de rolstoel. Heerlijk die kinder-logica, die openheid, maar wat jammer dat hun ouders er dan altijd erg zenuwachtig van worden en er met plaatsvervangende schaamte bij staan. Terwijl ik juist zo iets heb van: laat maar vragen. Ik vind het wel bijzonder als een kind er zo over nadenkt. Zo is het idee over Renske ontstaan. 
Ik heb geprobeerd op een kinderlijk eenvoudige manier de veranderingen weer te geven, waar je tegenaan loopt als jij of iemand in jouw omgeving in een rolstoel terecht komt.
 
Een boekje, wat de eerste kindervragen beantwoordt, maar vooral laat zien dat iemand in een rol-stoel helemaal niet eng of vreemd is. 
Veel van de uitspraken en vragen die de kinderen in dit boekje hebben zijn ook in het echt ooit aan mij gesteld.
 
Met mijn eerste boekje bezoek ik vaak basisscholen in de regio Eindhoven om voor te lezen en vragen te beantwoorden. Als die vragen hebben mij gemotiveerd om een vervolg; Anders=Prima! te schrijven. met daarin nog meer avonturen van Renske en haar klasgenoten.

2010 - present

2010 - present

Het Doel

Ik merk dat de kinderen in mijn directe omgeving (neefjes/nichtjes, kinderen van vrienden) heel gemak-kelijk met mij en mijn rolstoel omgaan. Omdat het voor hen zo normaal is. Voor hen ben ik, Tante Wendy. Tante Wendy kan niet lopen, maar dat is dan ook het enige.

Met deze boekjes probeer ik kinderen in te laten zien dat iemand in een rolstoel niet eng, raar of minder is. Dat je samen nog heel veel leuke dingen kan doen. Dat je een hele mooie, normale vriendschap kan hebben met iemand in een rolstoel. En dat het helemaal niet erg is als je iets op een andere manier moet doen.
 
Ik hoop dat kinderen vrij hun vragen durven te stellen, en dat hun ouders ze daarin begeleiden. Ik hoop dat andere rolstoelgebruikers net zulke mooie vriend-schappen mogen ervaren als ik.
Een thema om thuis of in de klas over na te praten.
Ik hoop hiermee een klein beetje bij te kunnen dragen aan een positievere beeldvorming en meer respect voor elkaar.
Maar bovenal is het gewoon twee leuke verhalen over vriendschap!

Voor meer informatie, neem contact op >>

bottom of page