top of page

De Hoofdstukken

Het boekje telt 9 hoofdstukken.
Hieronder een introductie per hoofdstuk.
 |Voorwoord

 

Het voorwoord is geschreven door Carole Thate, directeur Johan Cruyff Foundation.

 |01

 

Een lege plek:  De eerste dag na de zomervakantie blijft er plekje leeg in de klas. Renske is er niet. Juffrouw Marieke vertelt aan de klas dat Renske een ongeluk heeft gehad en voortaan in een rolstoel zit.  Dat roept erg veel vragen op bij de kinderen in de klas.

 |02

 

Ik ben niet meer op Renske: Tygo is erg verdrietig en ontdaan door het nieuws over Renske. Zijn ouders snappen niet waarom hij zo verdrietig is, totdat Tygo over Renske vertelt. Hij denkt dat hij niet meer met Renske kan spelen en vindt dat hij daarom ook niet meer verliefd op haar kan zijn.

 |03

 

Een klein poesje in nood:  De mama van Tygo gaat de moeder van Renske bellen om te vragen hoe het nu met haar gaat en wat er precies gebeurd is. Ze vertelt dat Renske een poesje wilde redden en daarbij heel naar gevallen is. Ze vertelt hoe het nu met Renske gaat en wat er allemaal nog moet gebeuren, maar ze weet ook zeker dat Renske gewoon weer bij Tygo in de klas komt.

 |04

 

Ik wil een roze: Het gaat gelukkig steeds beter met Renske en vandaag gaat ze met haar ouders een rolstoel uitzoeken. En dan blijkt kleur toch wel heel belangrijk te zijn.
 |05

 

Juf komt op bezoek: Juffrouw Marieke komt samen met Tygo en haar vriendinnetje Lizzy bij Renske thuis op bezoek. Renske laat haar nieuwe aangepaste kamer zien en ze praten over hoe het voor Renske is om straks weer naar school te komen.

 |06

 

2 wielen, 10 tenen: Renske gaat voor het eerst weer naar school, en dat vindt ze best heel spannend. Zouden de kinderen in de klas nog wel met haar willen spelen? Tygo verzint een grappige naam voor Renske, maar dat vindt ze in eerste instantie helemaal niet grappig.

 |07

 

Speelkwartier & Rolstoelrace: Het is speelkwartier op Renske's eerste schooldag. Maar wat doe je dan als niet meer mee kan touwtje springen? Juf weet een oplossing. ’s Middags heeft juf een verrassing voor de klas. Er komt een meneer van de rolstoelfabriek en hij brengt een aantal rolstoelen mee,  zodat de kinderen in de klas ook kunnen ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten.

 |08

 

Disco Wielen:  Renske, Tygo en Lizzy ontdekken steeds meer dingen die ze samen kunnen doen. Vandaag gaan ze naar een concert speciaal voor kinderen in hun dorpsdisco. Een paar grote jongens doen niet zo aardig tegen Renske. Had Renske wel mee moeten gaan?

 |09

 

Logeren: Tygo wil graag dat Renske bij hem komt logeren, maar denkt dat dat niet meer kan nu Renske in een rolstoel zit. Zijn papa weet een oplossing. En ’s avonds evalueren Renske en Tygo samen wat er nu veranderd is sinds Renske niet meer kan lopen…
 |Dankwoord

 

Een persoonlijk woord van dank door Wendy zelf geschreven
bottom of page